Fotografeer voedsel

rijk aan kleur en textuur

Culinaire ontdekkingen

Laten we voedsel fotograferen.

Gezonde voeding is zo'n essentieel onderdeel van ons leven. Het houdt ons lichaam gezond en onze geest in balans. Laten we daarom onze blik richten op wat we binnenkrijgen en ons meer bewust worden van de schoonheid en variatie van voedsel.

Natuurlijk gaan we, zodra we de ingrediënten hebben gefotografeerd, deze verwerken in heerlijke maaltijden.

Laat exotische smaakbommen exploderen in je mond en ontdek krachtige combinaties van typische ingrediënten uit de Spaanse keuken.

Durf te experimenteren, leer nieuwe technieken en ontdek een heel nieuw palet aan smaken en geuren.

Koop verse producten op de markt in Lubrin, Vera en Albox.

Bezoek Seronés Artesano. Ze maken kaas van de beste geitenmelk en verfijnen deze met wijn, kruiden, truffels of wat de fijnproever maar wil. Omdat de fabriek in de Sierra de los Filabres ligt en het een "Sabores Almería"-product is, heb je de mogelijkheid om deze kazen te proberen.

Bezoek de plaatselijke olijfolie- en honingfabriek waar het vloeibare goud wordt geproduceerd.

Lubrin is beroemd om de Almazara.

.

Leer voedsel te fotograferen, fris en knapperig.

Leer verschillende lichtopstellingen en ontdek hoe je voedsel kunt simuleren, want niet alles in een voedselfoto is wat het lijkt. Soms moet je de werkelijkheid een beetje manipuleren om het er echter uit te laten zien op een foto.

Chef Danielle Wolters kookt heerlijke maaltijden met de ingrediënten die we verzamelen op de markten en tijdens onze wandeltochten.Chef Danielle Wolters kookt heerlijke maaltijden met de ingrediënten die we verzamelen op de markten en tijdens onze wandeltochten.

Beleef en fotografeer culinair Spanje

Midden op het platteland van Andalusië ligt een klein dorpje, Lubrin. Hier, in een typisch Spaans huis Casa de Arta, organiseer ik een avontuurlijke culinaire en smakelijke cursus Foodfotografie.

Lubrin ligt in de Sierra Los Filabres. Het rustige dorpje is een uitstekende bestemming voor wie op zoek is naar een traditionele, Andalusische culinaire ervaring.

De heerlijke, rustieke keuken wint het in Lubrin. Vier ingrediënten zijn typisch voor deze regio: olijven, Serranoham, amandelen en geitenkaas. Hier vind je het vloeibare goud gemaakt van de olijven en natuurlijk speciale geitenkazen en amandelen waar nougat van wordt gemaakt en dat ook wordt gebruikt in hartige gerechten.

De lente en de herfst zijn heerlijke tijden in Lubrin. Het weer is prachtig in deze periodes met de prachtige kleuren en geuren. Ik organiseer deze cursus Foodfotografie in deze periode zodat je de ultieme combinatie van frisse, heldere dagen en de regionale producten kunt ervaren, en de schoonheid van eten kunt vastleggen met je camera en de vele Spaanse specialiteiten kunt proeven.

s Avonds gaan we met z'n allen deze producten bereiden onder de bezielende leiding van Danielle. De heerlijke maaltijden worden geserveerd op het terras met een schitterend uitzicht over de vallei!

Included

* 7 dagen accommodatie

* Prosecco en tapas bij aankomst

* Ontbijt / lunch / diner

* Ingrediënten voor fotosessies

* Lessen in het fotograferen van voedsel

* Paëlla koken met lokale chef Marieluz.

* Bezoek de charmante olijfolie en honing fabriek 

* Bezoek de lokale markten in Lubrin, Vera en Albox.

* Bezoek kaasmakerij Seronés Artesano. 

* Bezoek de tuin van Esculturas in Olula del Río.

* Bezoek Nigar waar prachtig Spaans aardewerk wordt gemaakt.

* 5 vellen printpapier A4.

* Eindpresentatie met tapas en proscecco.

 

Not included

Vlucht

Autoverhuur en gas

Verzekeringen

Extra afdrukken

Diner bij restaurant La montagne

 

Calendar

Prijs: 1850,- incl. btw

Locatie: Lubrin, Spanje

Docent: Simone Henken

Chef kok: Danielle Wolters

Lokale kok: Marieluz

Deelnemers: maximaal 6