Kunstgalerie 

Doorlopende expositie

Open 1 oktober tot 6 december 2024

Een verborgen juweel

Een mini maatschappijtje op het Spaanse platteland. Alsof je in een regendruppel, als in een minikoepeltje de hele wereld samengevat ziet. 

Er is 1 bakker, 1 politieman, 1 keer per week markt, 1 ijzerhandeltje, 1 kapper, en 1 allerliefst, authentiek ‘winkeltje waar van alles te koop is'.

Toet toet, de gasman op maandag. Toet toet, de waterman op woensdag. Toet toet, de visman op vrijdag.

Alles volgens een geruststellend, vast patroon.

Hoewel hier de gemakken van de digitale wereld zijn doorgedrongen, heeft dit dorp zijn oorspronkelijke karakter behouden.

Hier kun je wegzinken in oprechte rust.

Niet de ‘rust' die je gegund wordt door de consumptiemaatschappij met een vakantie om te ontsnappen aan de werkdruk en de overdaad aan prikkels, en die vooral bedoeld is om op te laden zodat je weer verder kunt werken. 

In Lubrin is échte rust waardoor je geest zich opent en je bewust wordt van compleet 'irrelevante' gebeurtenissen. Zoals twee slofjes die staan te drogen, een laken dat wappert in de wind, 1 enkele wolk die groeit en weer krimpt, een schaduw die zich verdiept en oplost door het zonlicht.

Er gebeurt minder maar je ziet zoveel meer.

Een weekend in Spanje

Lubrin is in Andalusia, Spanje en om de tentoonstelling te bezoeken is het aan te raden om een paar dagen te blijven. Je logeert in Casa de Arte, het huis dat boven de galerie gevestigd is, in het centrum van Lubrin ligt, op de top van de berg met uitzicht over de vallei.
Bezoek de tentoonstelling, ontmoet de vriendelijke bevolking van Lubrin, ervaar de gastvrijheid van de streek en geniet van de tapas en authentieke paëlla van Marieluz.

Bekijk mijn huis

 

Ontmoet de bewoners van Lubrin

Karen O'Hagan. Ze is makelaar en haar bedrijf heet Casa y campo.

Ze is met hart en ziel geworteld in Spanje en kent alles en iedereen in Lubrin.

Hoewel ze oorspronkelijk uit Engeland komt, zou ze nu voor geen goud meer terug willen. Ze is met elke vezel verbonden met Lubrin, waar ze een sleutelrol speelt in deze dorpsgemeenschap.

Ze is een echte verbinder die om mensen en dieren geeft, want ze is ook betrokken bij de Kattenclub oftewel Lubrín Solidaridad con Los Gatos Callejeros. Ze is voorzitter en oprichter.

Een kattenvrouw met glamour.

Ontmoet meer mensen