Subsidie mogelijk om je in het buitenland artistiek te ontwikkelen

 

Voor elke kunstenaar, artiest en creatieve ondernemer is het belangrijk om telkens nieuwe inspiratie op te doen, vaardigheden en kennis te vergroten en netwerken uit te breiden. De Europese subsidie kan helpen om in het buitenland cursussen te volgen, nieuw werk te creeeren en internationale contacten uit te breiden.

 

Met de Eu-subsidie kun je je reis en verblijfskosten bekostigen.

 

Met een subsidie van Werktuippo kun je dit jaar ook nog 1/3 van het cursusgeld vergoed krijgen.

 

-------------------

 

Mocht je in Spanje aan je project willen werken dan ben je van harte welkom in mijn Casa de Arte.

Mijn huis biedt meerdere kamers met privebadkamer en een ruime studio in Lubrin, Andalusie. Het is een fantastische locatie in een ruig en adembenemend mooi gebied ongeveer een uur rijden vanaf Almeria.

Het is er stil en authentiek Spaans en hier kun je in alle rust, zonder de afleidingen van de moderne maatschappij aan je project werken of een training volgen.

 

-------------------

 

Over de EU-subsidie.

De EU-subsidie is een bijdrage in de reis en verblijfkosten voor creatieven die zich willen ontwikkelen in het buitenland.

 

Wil je reizen binnen Europa voor je kunstproject dan kun je subsidie aanvragen.

Doe dat uiterlijk voor 31 mei 2023.

 

Je kunt deze subsidie aanvragen om:

een workshop te volgen

artistiek onderzoek te doen

je zakelijke netwerk te vergroten

een project uit te voeren samen met een culturele professional

samenwerking met een internationale partij te starten

 

Het doel van je reis is om je professioneel te ontwikkelen op artistiek en/ of zakelijk vlak. 
 

Voor wie?

Je bent een culturele professional van beroep en werkt in één van deze disciplines:  architectuur, beeldende kunst, podiumkunst, muziek, design, modeontwerp, literaire vertalingen en erfgoed. Je bent minimaal 18 jaar oud en woont in Nederland of een ander Creative Europe-land. En je hebt al contact met een partner in het land waar je naartoe gaat.

 

Wanneer kun je aanvragen?

Je kunt uiterlijk tot 31 mei 2023 een aanvraag indienen. Zorg dat je je aanvraag in elk geval minimaal 3 maanden voor je geplande vertrek indient. Als je aanvraag wordt toegekend, moet je reis binnen 12 maanden na toekenning plaatsvinden.

 

Voor wat kun je aanvragen?

Je reist naar een van de Creative Europe landen en je reist ononderbroken naar één bestemming.

Je gaat hierheen om je professioneel te ontwikkelen op artistiek en/ of zakelijk vlak en je project of reisplan past bij één van deze doelen:

Verkennen: je gaat het rijke culturele erfgoed van Europa verkennen, inspiratie opdoen,  om uw creativiteit te informeren, te sturen of te inspireren

Creëren: je gaat kunst maken, een project uitvoeren of ontwikkelen in samenwerking met kunstenaars of culturele professionals in dit land

Leren: je gaat kennis en/of vaardigheden opdoen in een niet-formele leeromgeving in dit land (workshops, trainingen en masterclasses komen wel in aanmerking, een studie of opleiding aan een onderwijsinstelling niet)

Verbinden: je gaat je internationale zakelijke relaties ontwikkelen of verdiepen
Als je als individu aanvraagt, duurt je verblijf (inclusief reistijd) minimaal 7 dagen en maximaal 60 dagen. Je kunt ook een aanvraag indienen als groep van maximaal 5 personen, dan duurt jullie verblijf (inclusief reistijd) minimaal 7 dagen en maximaal 21 dagen.

 

Je hebt al contact met een partner in het land waar je naartoe gaat, dit kan een collega-professional zijn, een podium, festival of een culturele organisatie zoals Smart By Art. Bij je aanvraag moet je als bewijs een uitnodiging of bevestiging van de samenwerking meesturen, die getekend is door jou en je samenwerkingspartner.

 

Hoeveel kun je aanvragen?

 

Hoeveel subsidie je aan kunt vragen, wordt precies berekend in het online aanvraagformulier.

De reiskosten worden vergoed op basis van de afstand die je aflegt en met welk vervoermiddel je reist: voor ‘groene’, duurzamere vervoermiddelen, zoals de trein, krijg je een hogere vergoeding.

Voor de verblijfskosten wordt een standaardvergoeding van €75 per persoon per dag gehanteerd. Dit mag je gebruiken voor verblijfkosten zoals accomodatie, voor leefkosten of voor lokaal vervoer, maar ook voor kosten voor productie- en materiaal die je op locatie koopt.

Als je een visum nodig hebt, naar specifieke landen reist, specifieke behoeften hebt in verband met een beperking of met een gezin reist, wordt de vergoeding verhoogd.

Lees hier verder voor details over de vergoedingen.

 

Hoe doe ik een aanvraag?

Lees de regeling goed door voor je begint met je aanvraag! Bekijk het overzicht van de vragen uit het aanvraagformulier alvast en verzamel alle benodigde documenten. Hier vind je uitgebreide informatie over de regeling.

Om je aanvraag te starten maak je eerst een account aan bij het Goethe Instituut, die de aanvraag uitvoert. 

 

Naar de Eu-subsidie

Voor reis en verblijfskosten.

 

Naar WerktuigPPO

Als je de training 'Symboliek in portret en landschap' wil volgen kun je bij WerktuigPPO 1/3 van het cursusgeld vergoed krijgen.